Slow Food handler om å dyrke de enkle gledene ved god mat i godt selskap og koble matgleden med en forpliktelse overfor dyr, natur og mennesker.
StartsidenOm Slow FoodBli MedlemKontakt oss

SLOW FOOD I NORGE

Informasjon om Slow FoodSlow Food SponsorFakta om Smakens arkSlow Food aktiviteterBli medlemFinn god matMatfestivalerPresseklippSlow Food-lag i Norge:Arktisk Slow FoodAsker og BærumBergenSenjaSolundSunnhordlandSunnmøreHallingdalHardangerInnlandetLofotenOsloTelemarkRørosSognefjordStavangerValdres

Slow Food Internasjonalt har mange spennende og nyttige prosjekter gående:

Klikk på de ulike logoene for mer innformasjon.

Nye bilder

Velkommen til AE symposium på Bryggen,

Welcome to Bergen,

BRB og Academia Europea Bergen Hub, med støtte frå Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune, arrangerer et meget interessant internasjonalt symposium under Hansedagene, – tilrettelagt for alle som er interesserte i tørrfisken sin matkultur og historie.

Siste innlegg fra tilknyttede soner

Mortars & Pestles Culture of Peoples.

Fra Pesto conferansen

Dear friends and speakers at the conference "Mortars & Pestles Culture of Peoples.

«Bergen som gastronomisk kulturby – Er det mulig ! ? !»

Slow Food Bergen arrangerer åpent debattmøte:

Årsmøte i Slow Food Bergen 2016

ÅRSMØTE I SLOW FOOD BERGEN 2016

Tirsdag 12. april kl 18:00

Norgesmesterskap i Pesto

Send din påmelding som deltaker til anica@sfyn.no.

JULEHELSING FRÅ STYRET I BERGEN SLOW FOOD

JULEHELSING FRÅ STYRET TIL MEDLEMAR OG ANDRE SOM ER GLAD I BERGEN SLOW FOOD

BERGEN 16. DESEMBER 2015

Time to Celebrate Terra Madre Day

The Terra Madre network is made up of farmers, fishers, food producers and cooks who with their vision and knowledge work to promote a new kind of gastronomy, founded on biodiversity protection, environmental conservation and respect for local cultures and traditions. The network, spread across 150 countries, tackles a wide range of problems, proposing effective solutions that are based on local places, landscapes and the preservation of plant varieties, animal breeds and the local culinary cultures that over time have allowed natural resources to be maintained without being spoiled.

As well as fieldwork and finding solutions for challenges, the Terra Madre network also represents union, conviviality and enjoying together the fruits of the land. Terra Madre Day offers a chance to celebrate together, all around the world. Held every year on December 10, the event serves as an important opportunity to pay tribute to local food and highlight the issues that are most meaningful to Slow Food, like forgotten foods and foods at risk of extinction, sustainability and authenticity in food production and attention towards the consumption of meat, energy and resources in general.

Slow Food i Larvik eller Vestfold ?

Lørdag 12.september skal jeg presentere Slow Food og snakke om mulighet for å danne et convivium i Vestfold. Samlingen skal være på Virgenes Andelsgård i Hvarnes og er ment for andelseiere og andre interesserte. Bonden sjøl sørger for helgrilling av økologisk gris.

Slow Food Bergen med egen stand på Matfest 2015

Hva skjer? Bergen Matfest

Terra Madre Hardanger

Slow Food Hardanger organiserer Terra Madre i Hardanger 29.-28. juni 2015.

“Terra Madre Hardanger skal vera ein møteplass og eit utstillingsvindauge der ein set fokus på matidentitet i eigen region.”

Ostegåarden på Krokeide, onsdag 27. mai kl. 17:00

Minner om tur til Ostegården på Krokeide på onsdag, 27. mai.

Tur til Ostegården i Fana

Slowfood Bergen Inviterer til en kveldssamling på Ostegården.

*

Slow Food Sunnhordland er oppdatert på Facebook

https://www.facebook.com/SlowFoodSunnhordland?ref=hl

Årsmøte i Røros SlowFood

Vi avholder årsmøte på Kaffestuggu den 14 april kl. 19

Vi har tenkt å servere en rett så påmelding er nødvendig. Påmelding og eventuelle saker meldes til min mail: torstein.holm@gmail.com innen 7/4-15

Skreien har kome til Værøy og i neste veke får vi den til Bergen!

Som i 2014 vil Slow Food Bergen i år òg sørge for kvalitetsskrei til medlemmane sine. Slik det ser ut no kjem fisken til Bergen mandag 9. mars med Hurtigruta.

Skreifangst til Bergen

Godt nytt år til alle!

Vi starter året med å gi våre medlemmer et tilbud om kjøp av fersk skrei fra Lofoten!

Terra Madre Day 10. desember

Slow Food Bergen markerer organisasjonens internasjonale dag med arrangement på Hanne på Høyden.

Terra Madre («Moder Jord») Day er et arrangement i regi av den verdensomspennende organisasjonen Slow Food, som arbeider under mottoet «God, ren og rettferdig mat». Den rike arven av matmangfold fra hele verden blir markert i møter og samlinger med debatter og foredrag, som inneholder alt fra gardsbesøk til filmer og ikke minst gode måltider.

Velkommen til Terra Madre dagen!

10 Desember 2014 kl 19:00*

Møte i SlowFood Røros- AVLYST

SlowFood Røros inviterte til møte den 16/10 kl. 18

MØTET ER AVLYST PGA MANGLENDE PÅMELDINGER.

Tur til Salone del Gusto 2014

Tur til Salone del Gusto 2014

MATKONFERANSEN I EIDFJORD

Fredag 17. okt

TERRA MADRE OG SALONE DEL GUSTO I ITALIA – 23. og 27. oktober 2014

Hver annet år arrangerer Slow Food det store matmøtet Terra Madre i Torino med flere tusen medlemmer fra hele verden. Parallelt arrangeres den fantastiske matmessa Salone del Gusto hvor du finner de beste og mest identiske smakene Italia og Europa har å by på.
Les mer…

Sykkeltur i områdene Limi, Jønnevald, Hoppestad, Venstøp og Århus

Slow Food Telemark inviterer på ny sykkeltur. I år blir det områdene nord for Skien som er områder med mange ulike matprodusenter og rik på kultur og historie. På egne sykler besøker vi ulike matprodusenter, andelslandbruk, kulturinnslag mm. Det blir felles måltid, smaksprøver og mulighet til handel. Vi vil også besøke kulturminner på turen.

Tid: Lørdag 6.september kl 10.00 (varighet 6 – 8 timer)

UNESCO sette Bergen og Hordaland på kartet

– Eg kan ikkje tenke meg ein betre stad å jobbe for styrka natur- og kulturarv i berekraftig utvikling enn Bergen og regionen.

Det er ei stor ære å vere her, seier generaldirektør Irina Bokova i UNESCO. Universitetet og Hordaland fylkeskommune var vertskap for den første, internasjonale UNESCO-konferansen som ser kulturarven i samanheng.

Slow Food i Norge

Følges av 116 medlemmer.

SLOW FOOD INFORMASJON- 30 siders PDF som gir deg en oversikt over hva Slow Food er og bevegelsens ulike aktivivteter.

NYHETSBREV – Det internasjonale nyhetsbrevet Slow Food Time har informasjon om Terra Madre og Slow Food.

SLOW FOOD COMPANION – er et magasin som blir sendt alle nye medlemmer og inneholder nyttig informasjon om Slow Food.

SLOW FOOD ALMANAC – En 256 siders almanac, utgitt på åtte språk og sendt til alle medlemmer av den internasjonale bevegelsen. “Nettverk, biologisk mangfold, lokal økonomi, glede og tradisjon” er de fem temaene i denne utgaven.
Les og last ned Slow Food Alamanc

PRESSEKLIPP – Presseklipp fra weben i Norge eller utlandet. Klippene kan være: Noe av generell interesse, Slow Food omtale i media, om god ren og rettferdig mat og reaksjoner på standardisert mat og matproduksjon. Vi tar gjerne imot dine tips til linker. Send dem til redaksjonen på mailadresse Vi tar gjerne imot dine tips til linker. Send dem til redaksjonen på mailadresse. presseklipp@slowfood.no

SLOW FOOD LOGO. – Det er flere retningslinjer for bruk av Slow Food sin logo. Les mer på de internasjonale sidene. Om du skal bruke logoen til trykk eller web kan du laste ned ulike filformater her.

BLI MEDLEM AV SLOW FOOD
– Ungdom under 30 år betaler kun 200 kr i året.Meld deg inn i dag og du bidrar til å ta vare på mat, miljø og mennesker.
LES MER OM MEDLEMSKAP

NORSKE PRESIDIER: Last ned i PDF:
Presidieprodukt: Villsau
Presidieprodukt: Røykesild
Presidieprodukt: Tørrfisk
Presidieprodukt: Geitost
Presidieprodukt: Klippfisk
Presidieprodukt: Pultost

TERRA MADRE 2008
Terra MadreDeltagere Terra Madre 2008 Norske deltagereInformasjon til pressen

LINKER
Slow Food internasjonalt
Slow Food Italia
Slow Food USA
Salone del Gusto
Terra Madre
Norsk Gardsost
Norsk bygdeturisme og gardsmat
Ganefart
Bondens Marked
Cittaslow i Norden

SLOW FOODORIGO:
Hittil er 9 av 14 norske lokallag å finne på origo med egne soner:

Slow Food Agder
Slow Food Bergen
Arktisk Slow Food
Slow Food Innlandet
Slow Food Lofoten
Slow Food Oslo
Slow Food Røros
Slow Food Sunnmøre
Slow Food Telemark

SLOW FOOD I NORGE styres av lokallagene. Det å kunne spise god mat gjerne sammen med andre mener Slow Food er en menneskerett. Slow Foods medlemmer deler matgleden med et bevisst ansvar for miljø og mennesker.

KONTAKT SLOW FOOD INTERNASJONALT:
Veronica Veneziano Mer om sonen

Origo Slow Food i Norge er en sone på Origo. Les mer